сряда, 25 юни 2014 г.

ПИЛЕ С ПЪЛНОЗЪРНЕСТО ПЕНЕ


 продукти:

500 гр.пълнозърнесто пене"Primo Gusto";
500 гр.пилешко месо;
2 скил.чесън;
1 кг.пресни домати(или консерва);
1 гл.бял кромид;
1 бр.зелена чушка;

сол;
захар;
босилек;
черен пипер;
олио;

В подсолена вода сваряваме месото.
Пасираме добре узрелите и обелени доматите.Поставяме ги в тенджерката,в която ще приготвяме соса.Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън и по-едро нарязаната чушка.Подправяме със солта и захарта.Ливваме оливце и оставяме сосчето тихо да си къкри до извиране на течността...,трябва да остане на мазнинка,след което изключваме котлона и овкусяваме с пипера и босилека.Съединяваме накъсаното пилешко и доматения сос.
Пастата се сварява според предписанието на опаковката.Отцеждаме излишната вода и объркваме с доматения сос.
Сервираме с чаша студено бяло вино:)!



С последните снимки Ви поздравявам от варненския бряг!:)


5 коментара:

  1. Citam te i dalje redovno, ali ne stignem ostaviti mnogo komentara.
    Divan obrok, jednostavan i ukusan.

    ОтговорИзтриване
  2. Чудна порция и как интересно си оформила украсата на доматчето,Миленка,за първи път виждам такава,поздравления!Пожелавам ведър ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Красиво е на Варненският бряг, особено като придружаваш снимките и с вкусна порция. Ястието ти е чудно, Миленка, а тази красота от доматчето, как я сътвори?! Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно е станало! Завиждам за моренцето:)

    ОтговорИзтриване
  5. Миленче, чудесно ястие, а и с тези морски снимки ме накара да се размечтая. Поздрави!

    ОтговорИзтриване