понеделник, 14 юли 2014 г.

РОШЛЬОВЦИ В ЧЕРВЕН СОС


продукти:

****за рошльовците:
остатък от плънката за "Пълнени чушки със сос";
брашно за овалване;

****за соса:
2 гл.кромид;
2 бр.зелени чушки;
2 с.л.чушково пюре(пикантно);
4 с.л.доматено пюре;
1 с.л.червен пипер;
1 с.л.захар;
1/2ч.л.млян черен пипер;
1 дафинов лист;
3-4 бахарчета;
олио;
сол;
сух босилек;

Оформяме средни топчета от каймата.Овалваме ги в брашно и във вряща подсолена вода ги сваряваме за около 15 мин..
Покриваме дъното на тенджерка с олио и с малко водичка задушаваме парченцата лук и зелена чушка.Когато остане зеленчука на мазнинка прибавяме чушковото и доматеното пюре за около 2-3 мин..Поръсваме с 3 с.л.брашно (остатък от овалването) за още 1-2 мин.като разбуркваме,за да не прегори и разреждаме с водичката,в която сварихме рошльовците.Пускаме в соса бахара и дафиновия лист.
Подправяме и с останалите аромати и пускаме месните топчета в тенджерката със сосчето.
Оставяме да си къкри за 10-15 мин.
Да Ви е сладко!







1 коментар: