събота, 19 юли 2014 г.

МАЛИНОВ ПАЙ С ЛЕШНИЦИ

Такъв аромат се носи от този десерт,че всеки се омагьосва......
Блатът е сипкав,нежен,не много сладък,а маслото в него го прави неустоим....
Малиновата плънка е божествена........
Повече няма да Ви го описвам,просто ще сгрешите ако не го опитате......:)!



продукти за блата:
250 гр.краве масло;
3 ч.ч.брашно;
1 ч.ч.кафява захар;
1 ч.л.бакпулвер;
щипка сол;

за плънката:
700 гр.малини;
250 гр.бяла захар;
250 гр,кафява захар;
1/2 лимон(кората);

100 гр.лешници за поръска;

От продуктите за блата омесваме меко тесто,което правим на топка,завиваме във фолио и прибираме за 1-2 часа в хладилник.
През това време приготвяме и плънката.
Слагаме всички продукти в тенджерка и варим на средна температура около 40 мин..Трябва да е с гъстота близка до тази на сладко от малини,но по-рядко:)
Разделяме тестото на две равни части.Едната я разстиламе в/у основата и стените на силиконовата форма за пай.Отгоре изсипваме малиновата амброзия и покриваме с останалото тесто ,което оформяме на едри трохи с пръстите си.Поръсваме с едро на начупените ядки.
Печем на 160С до готовност(трябва да порозовее блата).
Преди да сервираме трябва да е изстанал добре пая.
Да Ви е сладко!




7 коментара:

  1. Обичам този вид сладкиши, защото всяка хапка се топи в устата и те заливат такива вълшебни вкусове, че няма как да се опише състоянието, в което се намираш. Благодаря за емоцията!
    Рядко приготвям пай с малини, защото децата ми не обичат да хрупкат семчиците и правя със всякакви други плодове. Любимият ни е с кайсии. / http://priumici.blogspot.com/2013/07/blog-post_8.html/

    ОтговорИзтриване
  2. Много лятно и ароматно! целувки Мим*)

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно малиново изкушение, Миленка!
    Сядам на плетения стол и започвам ....:)

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка, направо ме залепи за монитора с това нещо... Ама божествено вкусно изглежда, браво!
    Хубав ден ти желая, ама и много, много сладък!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ми хареса- особено как изглежда плънката :) Никога не съм правила сладкиши от това по-масленото тесто и все се каня. Аз също ще заменя малините (деца, семки, капризи и т.н), но идеята и изпълнението са чудесни !

    ОтговорИзтриване
  6. Леле, сериозно се притесних за себе си...след Роси - Еликсир, сега и ти, Миленче така ме изкушаваш посред нощ...ще ставам да ровичкам в кухнята - видяло се е, но така или иначе ще ми се присънва това...неустоимо е, пък не стига снимките, ами си го и описала достойно...не те е срам!:))

    ОтговорИзтриване
  7. Само мога да си представям как ухае! Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване