вторник, 8 юли 2014 г.

КЪРНАЧЕ СЪС ЗАЛИВКА


продукти:

500 гр.телешко (свинско) кърначе;
2 бр.домат;
1 каф.ч.пресно млеко;
2 бр.яйца;
50 гр.пушен кашкавал;

4-5 с.л.олио;

С четка намазваме с половината олио дъното на тавичка(моята беше с размери 15:25).Навиваме плътно кърначето,следвайки фотмата на тавичката,като го намазваме с останалото олио.Запичаме за 10-15 мин.и покриваме с кръгчета домат,посолени.Заливаме със сместа от млекото и яйцата(добре разбита)и разпределяме кашкавалчето,което сме нарязали на дребни парченца или сме настъргали.
Запичаме до готовност и сервираме с любима салата.



9 коментара:

  1. Как бих хапнала сега едно такова кърначе. Вкусотийка!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Абе, Миленка, непрекъснато ме учудваш с тези рецепти, страхотни идеи за разнообразяване на класиките, изобщо не са ми минавали през ума. Много е вкусно това предложение и знам, че ще се хареса вкъщи. Прегръдки, мила и прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна лесна идейка, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  4. Ами аз канарчета ям, само когато съм много гладна и друго няма. Но това е любимата храна за момичетата у дома и със сигурност ще я направя и по твоя начин. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  5. Много интересно и богато ястие, и в къщи ще се хареса :)
    Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  6. Миленка,тук винаги намирам някоя хитра,бърза,лесна и невероятно вкусна идея.Ето отново страхотно предложение-обичам сатленка и то много,ако е качествена.Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  7. Бързо, лесно и мноого вкусно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Вкусно предложение, лесно за изпълнение - всеки това търси, особено в горещините!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря много за хубавите думи:)))))
    Надявам се вече някой да е пробвал и вкуса на моята рецепта:)!
    Прегръщам Ви всички!

    ОтговорИзтриване