продукти:
3 бр. цели пилешки бутчета;
***марина:
200 мл.бяло вино;
3 скил.чесън;
1 гл.кромид лук;
1 с.л.горчица;
30-40 мл.олио;
сол;
черен пипер;
***панировка:
5 с.л.галета;
2-3 шепи натрошен царевичен корнфлейкс;
кимион;
червен пипер;
лют червен пипер(по желание);
сол;
олио;
Разполовяваме бутчетата и ги подреждаме в тавичка.Заливаме ги с марината,която сме приготвили от нарязаните чеснови скилидки,черния пипер,едро нарязания кромид лук,олиото,солчица и виното.Прибираме в хладилник за 1 час.Обръщаме месото и пак прибираме в хладилника за поне още 1 час.
Овалваме хубаво пилешкото в сместа за паниране и подреждаме в тавичка,предватително постлана с хартия.
Поливаме с малко мазнинка и печем на 180С.
Взаимствала съм от ТУК
Записвам си да ги пробвам. Изглеждат толкова хрупкави! Прекрасни са! Хубав ден!
ОтговорИзтриване