продукти:
5 с.л.пшеничени трици;
1/2 ч.ч.булгур;
50 гр.шунка;
1 гл.кромид лук;
1 бр.голям морков;
2 скил.чесън;
5 с.л.олио;
сол;
кимион;
50 гр.саламурено сирене;
магданоз;
***застройка:
1 бр.лимон-сок;
1 бр.яйце;
Настъргваме моркова и скилидките чесън.Запържваме ги за 3-4 мин.в загрятото олио заедно с наситнения лук и кубчетата шунка.Сипваме и триците,позавъртаме за още минутка две.Заливаме с 1,5 л.вода.Посоляваме и изсипваме измития булгур.Подправяме с кимиончето и варим до готовност и сгъстяване.
Застройваме с разбитото яйце с лимоновия сок.
Поднасяме с натрошено сиренце и магданоз(в момента на снимките намах)!
Миленче,такива трици преди ядох с кисело млекце и ми харесваше.
ОтговорИзтриванеНа супа предполагам, че е вкусничко. Пък и щом има шунчица :))))
Прегръдка!
Ох, че вкусничко... Гребвам с голямата лъжица. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Миленка!
Интересно! Поздрави Миленче!
ОтговорИзтриванеМного интересно. Винаги съм се учудвала на твоите експерименти в кухнята, Миленка. Вкусен резултат и този път. Поздрави!
ОтговорИзтриване:))))Усмихнат ден момичета и много Ви благодаря ,че ми гостувахте:)!Супата е всичко това,което съм описала,така,че си я направете,няма да сбъркате!
ОтговорИзтриванеИ аз си ги правя такива експерименти! Вместо фиде или ориз, прибавям овесени ядки, ама виж за овесени трици не съм се сетила! :) Ще ти открадна идеята за да уплътня някоя зеленчукова супа!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!