ЧОРБАДЖИЙКИ С ДОМАТЕН СОС



продукти:

500-600 гр.чорбаджийски чушки;
олио за пържене;

****за соса:

500 мл.доматен сок;
1 гл.кромид;
3 скил.чесън;
1 вр.магданоз;
1 ч.л.сух босилек;
2 с.л.захар;
сол;

Чушките се измиват,подсушават и запържват.
В останалото олио от пърженето задушаваме за 1-2 мин.наситнените лук и чесън.Заливаме с доматения сок.прибавяме и ситно нарязаните магданозени дръжчици.Посоляваме със солта и захарта.
Оставяме соса да си къкри до сгъстяване.
Объркваме чушчиците със соса и поръсваме обилно с магданоз.
Охлаждаме преди поднасяне!


Коментари

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Любимо ястие!
    Най-добро лятно ястие, към това парче сиренце и пей сърце, а и парче, точно така парче мек, топъл хляб и ела виж какво става..:)))
    Лека вечер, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка, изкусителка такава, така да ги обичам тези летни манджички, толкова уютни снимки, така вкусно ястие. Прегръдки и прекрасна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еййй,сладкиш!:)Благодарност за милите думи и успешна нова седмица:)!

      Изтриване
  4. Отговори
    1. :)Права си,Ясна!Прегръдки!Усмихнат ден ти желая:))))))

      Изтриване
  5. И това няма да подмина! Апетитно, та апетитно!!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар