петък, 12 септември 2014 г.

ЕДРО ЗАДУШЕНО



По-лесна за изпълнение рецепта,а и по-вкусно задушено едва ли съществува!
Единственото сложно в нея е рязането и беленето:)_))))

продукти:

1-1,200 кг.свински джолан (без кост);
1-1,500 кг.картофи;
1 вр.кервиз;
1-2 бр.люти чушлета;
сол;
черен пипер;
олио;



Обелваме картофите и измити ги пъхваме в глинения гювеч.
Посоляваме ги и хубаво ги обалваме в уханния ,ситно нарязан кервиз.
Между картофчетата разпределяме джоланчетата и чушлетата.
Поръсваме с млян пипер и малко олио.
Поливаме с 500-600 мл.вода.Похлупваме и печем за 2 ч.на 180С.



8 коментара:

  1. Миленче, всичко приготвено в глинен съд ми е любимо, а твоята гозба е неповторима. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Е, това ястие мъжът ми ще оцени с пълно шест! :) И като е лесна рецептата, ще му го предложа за обяд :)
    Хубави почивни дни, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче, какво е това чудо, а?...
    Ама можели такива снимки сега.? Има хора с болно сърце на около...
    Дълбоко съм възмутена, възмутена, че такава вкусотия си я папкате сами...
    Перфееееееееееектно изглежда!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка, любимо ястие, което готвя като се
    захлади :)
    Твоето изглежда чудесно!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Миленче, прекрасно си наготвила! Това е любимото ми месце и най-приготвяното в дома ми, след рибата, като пристрастени сме!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Ама че лесно, ще си го копна това!

    ОтговорИзтриване
  7. Дани,Таня и Веси ,добре сте ми дошли!:))
    Това задушено ще Ви стане любимец за цял живот ако го опитате......

    ОтговорИзтриване
  8. Джолан и картофи в гювеч. Това не просто е вкусно, а неустоимо вкусно :)

    ОтговорИзтриване