сряда, 17 септември 2014 г.

БОБ СЪС СВИНСКО



продукти:

500 гр.шарен боб;
600 гр.свинска плешка;
1 вр.зелен лук;
3 с.л.доматено пюре;
2 бр.домати;
1/2 вр.кервиз;
2 с.л.ронена чубрица;
сол;
олио;

В херметическа тенджера сваряваме свинското в подсолена вода.
След като месото е готово,прецеждаме течността и връщаме в тенджерата бульона.в него сваряваме и измития боб.
В друг съд сипваме олио и задушаваме лука заедно с нарязаните на ситно домати.Към края на задушаването прибавяме и доматеното пюре.
Сипваме сварения боб и едри накъсаното месо в едно с 500 мл.бульон.Наситненият кервиз и чубрицата пъхваме при боба да си "приказват":).
След 10-15 мин.дърпаме от огъня.




5 коментара:

  1. Миленче, много вкусна ,,приказка'' си сътворила!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Класика, класика, ама огладнях на мига от таза апетитна гозба :)
    Браво, Миленка, чудно ястие, а как обичам вкуса на шарения бобец, ммммм...

    ОтговорИзтриване
  3. Ами ето поредната вкусотия...
    Нещо си се развихрила в кухнята, Миленче. Спри се за малко, че не смогваме. :)))))....Много сладко шишенце на снимката, искам и аз такова :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина бобена приказка:)Един приятел обобщи картината с "Мууууцка!":))))
    Благодаря на всички Ви момичета!

    ОтговорИзтриване