събота, 6 септември 2014 г.

ОБЪРНАТ ПРАСКОВЕН КЕКС


продукти:

2 бр.яйца;
1/2 ч.ч.пресно млеко;
1 с.л.канела;
1/2 ч.л.олио;
1 ч.ч.захар;
2 ч.ч.брашно;
10  гр.бакпулвер;

2-3 бр.праскови;
3-4 с.л.кристална захар;
5-6 с.л.начупени ядки(бадеми;лешници;орехи);
шоколад;

Добре разбиваме бакпулвера в пресното млеко.Прибавяме захарта,канелата и олиото.Чукваме двете яйца и лека-полека приобщаваме и брашното.След кратко разбъркване сместа за кекса е готова.

На дъното на  тавичката която сме избрали поръсваме супените лъжици захар и ядки.Подреждаме парченцата праскова(аз реших да са дребни кубчета) и заливаме с кексовата смес.

Печем на 170С.Проверяваме готовноста с дървено шишче.
Преди да обърнем сладкиша оставяме да поизстине.
Поднасяме с настърган шоколад.



5 коментара:

  1. Миленче, за Бога, стига ме изкушава, че ще се метна на автомобила и ще ти дойда на гости, да ме гостиш нс всичките си лакомства!
    Прекрасен сладкиш и страхотни снимки!
    Пожелавам ти много усмивки и днес, макар че денят хич не е усмихнат! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, че аромат се носи тук... Ядки, прасковки и лека нотка шоколад. Миленче, и аз ти идвам на гости. :) Чуден сладкиш!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубава рецепта за бързо сладкишче. Обичам такива не подредени десерти. Само мога да предполагам как ухае.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване