понеделник, 13 октомври 2014 г.

КИФЛИ С КАШКАВАЛ



продукти:

3/4 кубче пресна мая;
300 мл.топла вода;
300 мл.топло пресно мляко;
300 мл.олио;
6 с.л.захар;
1 с.л.сол;
1 с.л.оцет;
около 1,200 кг.брашно;

кашкавал за пълнеж;

1 жълтък и семена за гланц и поръска;

Пресяваме около килограм брашно в тавичка.Посъсваме  с наронената мая,солта,захарта и добавяме оцета.Изсипваме водата и млекото.Внимателно започваме са объркваме и събираме с ръка.Добавяме и останалото брашно,за да получим меко,не лепящо тесто.
Покриваме тестото с кърпа и оставяме на топло место,за да втаса.

Разделяме набухналото тесто на 4.
Всяка от частите разточваме на правоъгълник и на по-малки правоъгълници...В едината от тясните страни поставяме парченце кашкавал и навиваме.
Подреждаме в покрита с хартия тавичка или силиконова такава.
Отново изчакваме втасване.Намазваме с разбит с малко водичка жълтък.Поръсваме със семенцата и печем на 170С.

...Мога само да Ви пожелая:Добър апетит!:)



20 коментара:

  1. Много пухкави и апетитни кифлички, Миленче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се ,че ти харесаха ,Светле и ,че ми погостува....Поздрави!:))))

      Изтриване
  2. Страхотни кифлички, Миленче!
    А тази сребърна кутийка е прекрасна. Обожавам такива нещица, те придават някакво очарование на снимките.
    Поздрави, прегръдки и лека нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен ми е любима.....Прегръщам те,Аура и весел ден!:))))

      Изтриване
  3. Миленка,със сигурност ще имам добър апетит при вида и уханието на тези пухкави кифлички,страхотни са!С пожелание за хубава седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооооо,Роси и аз ти желая здрава,слънчева и ползотворна седмица:))))))))

      Изтриване
  4. Някакви страхотни пухкавелки виждам тук, ароматни с кашкавалче, аууу прекрасни са, Миленче :)
    С кафенцето точно ми прилягат за следобедна закуска!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма да си кривя душата,.....уникални са:)))
      Прегръдки и за теб,Танче!

      Изтриване
  5. Миленка, Миленка, кое човек да направи по напред? От хубави по-хубави предложения! Чудесни са кифличките с топящ се кашкавлец...ммммм!
    Поздрави и усмихната седмица от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много мили думи,Хриси!Усмихвай се и ти,момиче!:)))))

      Изтриване
  6. Миленче,
    аз въпреки че съм си променила начина на хранене в много отношения, и това стана след като се разболях, понякога ми се налага да приготвям храна, каквато съм консумирала и аз навремето за хора, които не са на сурова храна.А твоите предложения са чудесни, навремето баба ми правеше често кифлички с пълнеж от локум.
    Спорна седмица и нови кулинарни вълшебства.Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Огромна благодарност,Ели!Светъл и усмихнат ден ти желая:))))))))

      Изтриване
  7. Миленка, много изкусителни са кифличките!
    Тестото е като на памук погачата, която става чудесна!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)Да ,Дани тестотото е памучено.Прекрасна си и те прегръщам:)!

      Изтриване
  8. Олелеееее какво изкушение са само! Великолепни, просто великолепни! Ще се възползвам от рецептата, че дечковците много обичат кифлички и все си събирам рецепти :-) Миленка, колко броя такива кифлички излизат от дозата тесто?
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))Ей,Лети...как се радвам да те"видя":)))))!
      Прекрасни са кифличките и на вкус и на вид.Получиха се някъде към 20 бр..
      Прекрасен ден,Лети!

      Изтриване
  9. Каквито са мекички и пухкави, само да им се радва човек, толкова вкусни си ги направила, Миленка! Прекрасен ден, мила!

    ОтговорИзтриване
  10. Няма какво да си кривя душата - към тестеничко не мога да остана равнодушна...страшни кифли!

    ОтговорИзтриване
  11. Много ароматни и пухкави. Заприличаха ми на тези памук кифли, които все още не съм правила.
    Чудесно изглеждат, направо неустоимо вкусни :)

    ОтговорИзтриване