продукти:
5 бр.ябълки;
10 с.л.захар;
10 каф.л.мед;
10 ч.л.шамфъстък(млян/накълцан);
Разполовяваме измитите ябълки и с лъжичка почистваме семенната част.
Подреждаме ги в тавичка и в ямката на всяка половинка сипваме захар и мед.
Печем плодовете на 170С до готовност.
Изпечените ароматни ябълки поръсваме с лъжичка от шамфъстъка.
Да Ви е сладко!
Сладки сладости. :) Ама са чудни! Определено ми харесва добавката на тази вкусна зелена ядка.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Миленче!
Ааа, ти пак с този шам накълцан...Арабски, арабски, щом си рекла - вкусно звучи. Аз пък си имам чисто пловдивски ябълки...от Института по овощарство:)))
ОтговорИзтриванеУ дома така си седят ябълките, но още утре сутринта ще ги сложа в тавата! :))
ОтговорИзтриванеПоздрави, Миленче!
Миленче,
ОтговорИзтриванене съм приготвяла печени ябълки с шам - фъстък.Цяла зима правим сокове, а когато са повече - правим оцет.Ще изпробвам твоята рецепта.
Поздрави !
О, Миленче тези ябълки задължително ще ги пробвам. Прекрасни са. Поздрави!
ОтговорИзтриванеТолкова ориенталски си ги докарала тези ябълки, аромат, визия, всичко! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМиленка,уникален десерт си приготвила!Хубава събота,мила!
ОтговорИзтриванеЗамириса, и тук при мен замириса на разкош и опияняваща сладост от твоите ябълки и аз нямаше как да не откликна на това изкушение :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Миленка!
Много интересно предложение! Тъкмо съм събрала една купчина ябълки и се чудя в какво да ги вложа :)
ОтговорИзтриванеМиленче, тези ябълчици са като за мен..Много ароматни, ей така бавничко да си ги хапваш с чаша кафенце...Прегръдки, миличка1
ОтговорИзтриване