четвъртък, 23 октомври 2014 г.

ПЕЧЕНИ ЯБЪЛКИ С АРАБСКИ АРОМАТ



продукти:

5 бр.ябълки;
10 с.л.захар;
10 каф.л.мед;
10 ч.л.шамфъстък(млян/накълцан);

Разполовяваме измитите ябълки и с лъжичка почистваме семенната част.
Подреждаме ги в тавичка и в ямката на всяка половинка сипваме захар и мед.
Печем плодовете на 170С до готовност.
Изпечените ароматни ябълки поръсваме с лъжичка от шамфъстъка.
Да Ви е сладко!



10 коментара:

  1. Сладки сладости. :) Ама са чудни! Определено ми харесва добавката на тази вкусна зелена ядка.
    Поздрави, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  2. Ааа, ти пак с този шам накълцан...Арабски, арабски, щом си рекла - вкусно звучи. Аз пък си имам чисто пловдивски ябълки...от Института по овощарство:)))

    ОтговорИзтриване
  3. У дома така си седят ябълките, но още утре сутринта ще ги сложа в тавата! :))
    Поздрави, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленче,
    не съм приготвяла печени ябълки с шам - фъстък.Цяла зима правим сокове, а когато са повече - правим оцет.Ще изпробвам твоята рецепта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. О, Миленче тези ябълки задължително ще ги пробвам. Прекрасни са. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Толкова ориенталски си ги докарала тези ябълки, аромат, визия, всичко! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Миленка,уникален десерт си приготвила!Хубава събота,мила!

    ОтговорИзтриване
  8. Замириса, и тук при мен замириса на разкош и опияняваща сладост от твоите ябълки и аз нямаше как да не откликна на това изкушение :)
    Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  9. Много интересно предложение! Тъкмо съм събрала една купчина ябълки и се чудя в какво да ги вложа :)

    ОтговорИзтриване
  10. Миленче, тези ябълчици са като за мен..Много ароматни, ей така бавничко да си ги хапваш с чаша кафенце...Прегръдки, миличка1

    ОтговорИзтриване