четвъртък, 13 ноември 2014 г.

САЛАТА"ЖИТНА" С ПЕЧЕН ПИПЕР (2 вариант)

 продукти:

1 ч.ч.грухана пшеница"KRINA";
1/2 гл.червен лук;
1/2 буркан зелен фасул;
3-4 бр.печена чушка;
1/2 вр.магданоз;

щипка сух джинджифил;
1-2 скил.чесън;
сол;
ябълков оцет;
олио;

За една нощ оставяме пшеницата да набъбне в похлупен съд с 1 ч.ч.гореща вода.
Към прецедената пшеница добавяме полумесеците червен лук,нарязаните зелен фасул и печена чушка.
Заливаме с дресинга,приготвен от пасирания чесън,олиото,оцета,солта и джинджифила.
Объркваме добре,поръсваме със ситно нарязания уханен магданоз......
Да Ви е сладко!:)




6 коментара:

  1. Чудна салата, снимки и представяне.И аз понякога само накисвам житото в гореща вода докато набъбне, Миленка.Даже по - добре става , когато се използва термос.
    Поиздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. А, с тази салатка направо мога да си обядвам, Миленка! :)
    Чудесна е - богата и много полезна! За вкуса ѝ нямам никакви съмнения! Чудесна, повече от чудесна!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна салатка, Миленка!
    Мога да я направя и с киноа :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Идеалнае, за вечеря дори, бих си похапнала с удоволствие само нея. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Пъстра и засищаща салата! Нямах представа че може да стане с жито!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Много питателна и полезна е твоята салата, Миленче, пълна е с вкусове и витамини! Чудесно предложение за ежедневно здравословно хранене!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване