петък, 28 ноември 2014 г.

ПАТЕШКА СУПА

продукти:

500-600 гр.патешки маншони:
500 гр.картофи;
500 гр.карфиол;
100 мл.пресно млеко;
1 стрък праз;
1 бр.морков;
бял пипер;
сол;

В подсолена вода сваряваме патешките маншончета.След като месото е увряло,внимателно обираме мазнината(ще я използваме за други ястия).Прецеждаме течността и в нея сваряваме обелените и едро нарязани картофи,праз и морков,заедно с карфиолените розички.
Пасираме готовите зеленчуци и овкусяваме с пипера и млякото.
В дълбока чиния сипваме от крем супата и гарнираме с накъсано патешко месце.
Да Ви е сладко!



4 коментара:

  1. Патешката супа е много питателна а твоята е толкова вкусна! прекрасни почивни дни, Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Права си ,Кате!След постите задължително я направи и ще се увериш.
      Прекрасни почивни дни и за Вас:)

      Изтриване
  2. "Пате, пате, пате, патенце, царевичка златничка с шепа ще ти дам - ела насам"
    Миленче, чудна супичка става с тези маншони, но у дома трябва тайно да ги внеса - не знам що имат против моите домашни гадинки.
    Твоята е интересна, а пък с лютото...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))"Мозък!"-имам една близка,която на всичко,което и харесва го определя по този начин:)))))

      Изтриване