вторник, 2 декември 2014 г.

ПЛЪТНА РИБЕНА ЧОРБА


продукти:

3 бр.глави от паламуд;
1 гл.кромид лук;
2 бр.морков;
3-4 бр.картофи;
1 малка глава целина;
50-100 мл.прясно мляко;
2-3 стр.кервиз;
1 бр.чушка;
1-2 стр.девисил;
2 с.л.брашно;
черен пипер;
сол;

В подсолена вода сваряваме за 15 мин.(от завирането) измитите паламудени :) глави.Изливаме водата и пак сипваме 1,500 л.вода.Посоляваме и варим пак за 15-2 мин..Изхвърляме и тази вода.Почистваме главите и месото пускаме в 1,500 л.чиста подсолена вода,заедно с нарязаните на кубчета обелени картофи и моркови.Наситнените кромид,чушка и целина.Подправяме със ситно нарязаните кервиз и девисил.Когато зеленчукът вече е уврял загряваме олио в тиганче и запържваме брашното в него.Разреждаме с млякото и "застройваме"чорбата .Поръсваме с прясно смлян черен пипер..
Поднасяме с лимон .


7 коментара:

  1. Миленче,
    превъзходно предложение за Никулден.Баща ми е голям почитател на рибата, ловец и рибар е.Рибената чорба става най - вкусна , когато се приготви с морска вода от няколко вида риба.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам рибена супа,но съм правила само веднъж в живота си.А трябва по-често....
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусна супичка си приготвила, Милена! Прекрасен декември, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленче, поредната ти вкусна чорбичка. :) Чудна е!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Вкусна чорбичка си сготвила, Миленка! И как ми замириса на Коледа от картинката ти!!!! ....... Поздрави и гушки!

    ОтговорИзтриване
  6. Миленка, обичам всякакви рибени супи, ама пак само аз си ги ям:((( И твоята си харесах, особено пък с паламуд...ще и дойде ред...

    ОтговорИзтриване
  7. Радвам се ,че дружно похапнахме от тази великолепна супичка,момичета!Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване