вторник, 9 декември 2014 г.

ПАСИРАНА СУПА ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА И.....



продукти:

300 гр.червена леща;
300 гр.карфиол;
300 гр.моркови;
1 гл. кромид лук;
2-3 скил.чесън;
1/2 връзка магданоз;
сол;

50 мл.готварска сметана

В  литър и половина подсолена вода сваряваме всички зеленчуци,измити и едро нарязани.
Пасираме и добавяме сметанката.
Сервираме с лимон и гарнираме супата с морковен чипс.

Чипса от моркови го правя като нарязвам с белачката няколко моркова.Посолявам и овалвам в малко зехтинче.Запичаме във фурната.



7 коментара:

  1. Любима в нашето семейство :) Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче, и на нас много ни харесва, но досега не съм добавяла карфиол, ще пробвам. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Интересна комбинация между карфиол и червена леща.Какъв ли е вкусът ?
    Поздрави Миленка!

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитна и вкусна изглежда! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна, тъкмо съм на темата. ще се възползвам! Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Днес в блоговете има заговор с леща:)))) Въпреки, че и ние сме на леща днес, с удоволствие бих пробвала и твоята, защото изглежда много много вкусно! Чудесна рецепта, Миленка !Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Прегръдки за всички Ви:))))))
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване