вторник, 6 януари 2015 г.

КОКОСОВИ КУРАБИЙКИ С МАРЦИПАН


продукти:

2 бр.яйца;
125 гр.меко краве масло;
1 бакпулвер;
2 ванилии;
1ч.ч.захар;
100 гр.кокос;
брашно на око ...около 2 1/2 ч.ч.;

***плънка;
марципан;

***поръска;
пудра захар;

Замесваме меко тесто от което оформяме курабийките като във всяка поставяме плънка от парченце марципан.
Печем на 170С до лекото порозовяване.Когато изстинат ги напудряме със захар.

4 коментара:

  1. Много обичам курабийки! Тези изглеждат много симпатични, въпреки че не обичам марципан!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Още ли ще се подслаждаме:) Добре, готова съм!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленчето няма да ни остави да си спазим новогодишното обещание :"От 01.01 ще хапвам по малко и само здравословна храна!" :D
    Честита 2015-та, Миленка! Курабийка и аз ще си взема, нищо че съм на диета! ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Честита,благословена,мирна и успешна нова година,Миленче!Пак страхотни десерти ми се усмихват от снимките,сладко начало даваш с тези курабийки и предходните бонбони!

    ОтговорИзтриване