понеделник, 9 февруари 2015 г.

ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗАДУШЕНИ СЪС СВИНСКИ КЪСЧЕТА


продукти:

600 гр.свински бут;
500 гр.консерва зелен фасул;
1-2 стр.праз лук;
2-3 скил.чесън;
3-4 сушени домати;
5-6 копърови зърна;
сол;
черен пипер;

олио;

Свинския бут нарязваме на средни късчета,които слагаме в тенджерката,посоляваме и го заливаме с 1 ч.ч. вода.Изсипваме и олиото,което сме  определили(аз сипах около 50 мл.).Когато месото е омекнало,а течността е почти извряла пробавяме зеления фасул,маринованите домати,чесновите скилидки и едро нарязания праз.задушаването продължава още десетина минутки.Поръсваме с копъра и черния пипер.



6 коментара:

  1. Месо и зеленчуци - любима класика!
    Апетитно, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина много апетитно, права е Аля, Миленка! Имам от всички зеленчуци, ще взема да го сготвя днес за обяд. Поздрави и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Колко сочно е станало месцето и в комбинация със зеленчуците си е фантазия. Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти ме вдъхнови с твоето пилешко:),Кате!

      Изтриване