понеделник, 30 март 2015 г.

ШОКОШАМИ


продукти:(за около 50 бр.)

300 гр.черен шоколад;
400 гр.млечен шоколад;
300 мл.течна сметана сметана (не подсладена);


***шам крем;

1 пак.пудинг"Ванилия"(без варене);
200 мл.непосладена течна сметана;
200 мл.прясно млеко;
2 с.л.млян шам фъстък;

нарязани ядки от шам фъстък за декориране;

На водна баня разтапяме начупените шоколади.Към вече  течната шоко маса постепенно добавяме малко по малко сметаната.Получаваме една гъста, лъскава и жива шоколадова материя.
Разпределяме в силиконови или хартиени формички като се справяме помоща на четка или лъжичка.
Оставяме шоколада на хладно да се стегне като не го бараме поне 2-3 часа .

Приготвяме и прекрасния крем с помощта на миксер,с който разбиваме гореспоменатите съставки.С него пълним шоколадовите чашки и поръсваме с предварително нарязаните ядки.
Да Ви е сладко!


8 коментара:

  1. Ах, каква си бонбоноправачка ти:)) или бонбонена фея ще те кръстя накрая...чудесни са!

    ОтговорИзтриване
  2. Големи вкусотийки на една хапка:) Хубава седмица, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  3. Как добре си им сложила името, Миленка! Много симпатично звучи, както и бонбоните най-вече :)
    Поздрави! И успешна "шокошами" седмица :)

    ОтговорИзтриване
  4. Тези шокошами ми звучат толкова японски, Миленка! А то било българско лакомство, но пък какво лакомство само!
    Прекрасни са!
    Благодаря за идеята и поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. усещам, че ще сме подложени на бонбонен тормоз;) Много добра идея, Миленка. Аз си събирам всякакви идеи за бонбони, така че и тази влиза в колекцията. Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, великолепни са... Миленче, да не търсиш къде се е изгубил един, а може и два... :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Ай, ай какви прелести виждам тук! Няколко за мен, моля! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасни сте момичета и така мило ми става когато чета коментарите............Прегръщам Ви и пожелавам да изживеете един прекрасен пролетен вторник!

    ОтговорИзтриване