четвъртък, 16 април 2015 г.

КАНЕЛОНИ С КАЙМА





продукти:

500 гр.телешка кайма;
500 гр.свинска кайма;
1 гл.кромид лук;
3-4 с.л.кетчуп;
50 мл.олио;
1 шепа маслини без костилки;
сол;
кимион;
черен пипер;


2 бурк. белени домати;
3 скил.чесън;
1 гл.кромид лук;
1 гл.кервиз;
2 с.л.захар;
сол;
олио;
черен пипер;
босилек;

канелони;

Вземаме канелони,чието приготовление НЕ изисква предварително сваряване.
Започваме със сътворяването на соса,а той е най-вкусния,най-лесния и най-любимият ни доматен сос....В тенджерка изсипваме пасираните доматени консерви.Прибавяме ситно нарязания кромид,чеснови скилидки и главата целина.Посоляваме със солта и захарта и добавяме олиото.Включваме котлона на тих огън и оставяме сосчето да си къкри до като остане само на мазнинка.Вече готовия сос подправяме с черен пипер и сух босилек.
Плънката приготвяме като за кратко запържим ситно нарязания кромид,добавяме и каймата.Посоляваме и с дървена шпатулка разбъркваме отревисто ,за да получим трохички.прибавяме нарязаните маслини  и кетчупа,а вече готовата кайма подправяме с киниона и черния пипер.

С поизстиналата плънка пълним макаронените тръбички и ги нареждаме в правоъгълна тавичка.заливаме с доматения сос и запичаме за 15-20 мин.на 170С.
Да Ви е вкусно.................



3 коментара:

  1. Това е любимо у дома, Миленка! Разкошни са станали!

    ОтговорИзтриване
  2. Мразя да ги пълня, но обожавам да ги ям;) Поздравления, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка, това би ми дошло добре за вечеря:)

    ОтговорИзтриване