вторник, 23 юни 2015 г.

ЗАЕШКО С ЧЕРЕШИ


продукти:

2 бр.задни заешки бутчета;
2 бр.предни заешки бутчета;
2 бр.заешки бон филета;
5-6 бр.чери доматчета;
1 ч.ч.почистени череши;
3 гл.воден кромид лук;
5-6 скил.чесън;
200 мл.бяло вино;
300 мл.вода;
перата на 1 вр.пресен кромид;

сол;
черен пипер;
сумак;
чесън на прах;
2 дафинови листа;

3 с.л.брашно+1 с.л.червен пипер за паниране на месото;

олио;




Заешкото месце посоляваме със сол,пипер,чеснов прах и сумак.Оставяме за 15-20 минутки,а през това време приготвяме зеленчука,който от своя страна трябва да е едро нарязан(черешите и доматчетата-НЕ).
Покриваме дъното на тенджерката с олио и го загряваме добре.В него запържваме месото,което сме панирали в брашнената смес.Изкарваме върху домакинска хартия да се отдели излишната мазнина.
Отново връщаме заешкото в съда за готвене като по между му изсипваме и зеленчуците заедно черешите и  дафиновите листа.
Заливаме с виното и водата,а ако преценим поръсваме и допълнително със сол.
Оставяме на тих огън ястието да си къкри за 30-40 мин.
Поднасяме с гарнитура или без,въпрос на желание...Аз поднесох с булгур,неварен.
Да Ви е сладко поне наполовина колкото ни беше сладко на нас,това ще е гаранция,че ще има бис:)!


6 коментара:

  1. Още една вкуснотийка си показала, Миленка! Браво, много ми хареса!
    Поздрави и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Оригинално предложение :) Не съм го готвила с череши, даже и не бях чувала, но изглежда много добре и без съмнение е вкусно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересна комбинация, Миленка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка, това с черешките със сигурност ще ни хареса!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Заешко съм правила един път и не се справих много добре, обаче сега може да да повторя! Жестока рецепта! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. А, не - за милата животинка няма да се разберем:((

    ОтговорИзтриване