петък, 10 юли 2015 г.

СЕЛСКИ ОМЛЕТ С ТИКВИЧКИ



продукти:

1-2 бр.тиквички;
2 стръка пресен лук;
50 гр.шунка(бекон);
3 бр.яйца;
2 с.л.нарязан копър;
сол;
черен пипер;
олио:

кашкавал;

Ситно нарязания лук и настърганите(изцедени)тиквички запържваме в малко мазнинка(олио).
Добавяме и ситно нарязаната шунка.
Яйцата разбиваме в купа заедно с подправките и заливаме тиквичките и месото.Когато отдолу се е получила запечатка обръщаме омлета с помощта на шпатула или чиния,за да се запече и от другата страна.
Поднасяме с настърган кашкавал.
Да ви е вкусно!


3 коментара:

  1. Чудесна е серията ти от бързи и лесни ястия , които веднага си записвам.А този омлет веднага ще направя още в събота, имаме много тиквички тази година.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Със сигурност ще ми е вкусен такъв свеж омлет! Много ми хареса идеята, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  3. О, това ще направя непременно, благодаря за рецептата - ще я добавя в бързи и вкусни веднага!

    ОтговорИзтриване