петък, 31 юли 2015 г.

МАЛКИ СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ТОРТИЛИ


продукти:

300-400 гр.катофи(пресни);
3 бр.яйца;
50 гр.зелени маслини без костилка;
50 гр.кашкавал;
1/2 вр.магданоз;
5-6 с.л.зехтин;
2 с.л.пушен кетчуп;
1 люта чушка(по желание);
щипка черен пипер;
сол;

В подсолена с морска сол вода сваряваме картофите,необелени,но идеално измити.
Готовите картофи отцеждаме и с ръце начупваме на едро.
Объркваме картофите с на ситнените маслини,магданоз и чушка.Добавяме настърган кашкавал и подправяме със зехтина,кетчупа ,пипера и солта(ако е нужно).Чукваме и яйцата.
Загряваме тиган с не залепващо дъно и с помощта на лъжица оформяме и печем мини тортилите.С шпатула внимателно обръщаме омлетчетата.
Поднасяме с любим сос.




2 коментара:

  1. Миленка, пак си измислила нещо интересно:)

    ОтговорИзтриване
  2. Супер тортили,Миленче,пак чудна идейка си откривам при теб,благодаря ти!Щастлив август!

    ОтговорИзтриване