понеделник, 3 август 2015 г.

ЛЕЩА ЯХНИЯ С ПАТЕШКО


продукти:

4-5 патешки бутчета;
250 гр.леща;
2 бр. моркова;
1 бр.домат;
1 бр.зелена чушка;
5-6 скил.чесън;
10 стр.целина;
сол;

В подсолена вода сваряваме бутчетата.
В прецедения бульон(около литър)прибавяме почистената и измита леща,едрите морковени парчета,чесновите скилидки,нарязаните домат,чушка и целина.Сваряваме зеленчуците добре и десетина минутки преди на изключим котлона добавяме и бутчетата.
Сервираме със свеж кервиз.




2 коментара:

  1. Ароматно и много вкусно предложение, Миленка! Така ме изкуши с това патешко бутче..., ще се чудя от къде да се сдобия няколко броя :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, нареждам се! Сигурна съм, че е много вкусно. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване