петък, 14 август 2015 г.

КАРТОФЕН ВЕНЕЦ


продукти:

1,300 кг.картофи;
1 кг.кълцано свинско месо;
2 бр.яйца;
1-2 бр.моркови;
1/2 гл.кромид лук;
3 парченца  топено-сирене за тост;
2-3 с.л.олио;
сол;
черен пипер;
кимион;

Омесваме кълцаното месо със сол,подправките и наситнения кромид.
Картофите и моркова сваряваме в подсолена вода.
Сварените картофи намачкваме с ръчна преса,а морковите нарязваме на кубчета.
Объркваме картофите,морковите и яйцата.
В кексова форма разстиламе половината от картофената смес,заравняваме и разпределяме каймата.Покриваме с останалите картофи и поливаме с мазнината.
Печем за 40-50 мин.на  180С.
Обръщаме върху чинията с която ще сервираме и аранжираме с топеното сирене,което сме разрязали на триъгълници.
Запичаме за още 15 мин.на грил.
Поднасяме със салата!



6 коментара:

  1. Миленка,златни идеи си намирам при теб и то всеки път!Благодаря за чудесното предложение,изглежда адски апетитно!Хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно , красиво ястие Миленка.Чудесно за гости.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Много сме впечатлени, Миленче! Непременно ще го направим този картофен венец!

    ОтговорИзтриване
  4. Това е като овчарски пай , но във форма за кекс. Много оригинално поднесено. Благодаря за споделената рецепта.Цвета

    ОтговорИзтриване
  5. Точно когато си публикувала тази вкусна рецепта, бях се по планините в пълна информационна изолация и затова съм я пропуснала :) Сега виждам изпълнението при Роси, но твоят първоизточник е направо красота! Поздравления, Миленка!

    ОтговорИзтриване