КРЕХКИ СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ НА ФУРНА


продукти:

500-600 гр.свинско контра филе;
50 мл.бяло вино;
щипка черен пипер;

*** сос/марината
3-4 скил.чесън;
1 с.л.мед;
1 лимон(сок);
50 мл.олио;
1 бр.зелена чушка;
1/2 вр.магданоз;
щипка лют пипер(по желание);
сол;


Тази рецепта е от онези импровизации,водещи до възклицанието м-м-м......
Много бърза,лесна и вкусна идея за оползотворяването на "поизостанало"крехко свинско:)!
Всички  продукти,изброени за сос се слагат в блендера и се смилат.Получаваме гъст,майонезен сос,който изсипваме в тавичката,приготвена за печене.
Нарязваме пържолките при мен се получиха 6 бр.и потапяме всяка от тях в сосчето и обръщаме.Така постъпваме с всяка една.Заливаме с бялото вино и поръсваме с черен пипер.
Завиваме съда с алуминиево фолио и печем за 50 мин.на 170-180С.Отвиваме и запичаме за още десет-петнайсет минутки.
Поднасяме със салата!
Великолепни са!


Коментари

Публикуване на коментар