продукти:
1 ч.ч.ориз;
1 бр.тиквичка;
2 бр.печени червени чушки;
3 скил.чесън;
1 вр.магданоз;
6-7 бр.маслини;
***марина за тиквичките:
(1 ч.л.сух копър+1 с.л.олио+1/3 ч.л.сол)
***дресинг:
1/2 лимон(сок);
5 с.л.зехтин;
сол;
В подсолена вода сваряваме ориза,водейки се по инструкциите на опаковката.
Тиквичката измиваме и нарязваме на средно дебели пръчици,които мариноваме със сместа от продуктите,изброени по-горе.Оставяме поне половин час да се отпуснат ароматите!
Вече отминал този половин час запичаме крехките тиквички на сух тиган и прибавяме в купата където вече ни чака пръхкия ориз,нарязаните чесън,магданоз и печена чушка.Поръсваме и маслините.Объркваме салатата с дресинга и поднасяме
Чудна е, нямам думи Миленка !
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Не ни е дошло наум да отбележим с етикет авторските си рецепти. Добра идея ни даде, Миленка! Благодарим за което!
ОтговорИзтриванеАко някога се науча да сврая свестен ориз, то с удоволствие бих си приготвила тази салтка, Миленче! Чудесна е, при мен ще си е даже основно. :) А пък дори бих опитала и с патладжан на грил тиган.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Признавам не съм правила оризова салата,твоето предложение звучи апетитно :) Харесва ми новия облик на блога ти :) :) :)
ОтговорИзтриванеПрекрасна салата
ОтговорИзтриванеБоже...! Каква съм завеяна понякога... Пропуснах да ти кажа най-важното: тази салатка определено е много апетитна, Миленка! Точно така не съм я правила, но винаги има време за първи път! Валя
ОтговорИзтриванеМиленич, вкусно и леко ястие:)
ОтговорИзтриванеАко искаш погледни в блога - имам и аз една оризова салата с риба тон - също е вкусна
Миленче, откраднах си идеята. :))) Оризовите салати са ми едни от любимите!
ОтговорИзтриванеСтрахотно апетитни снимки!
Благодаря ,че споделихте с мен вкусната салатка момичета:)
ОтговорИзтриванеТрябва да се организираме и на живо да си похапнем заедно........
Прекрасен ден от мен!:)