понеделник, 14 септември 2015 г.

БОБ КЮФТЕТА СЪС СВЕЖ СОС


продукти:

200 г.едър боб
1/2 гл.кромид лук;
1-2 бр.яйца;
1/2 вр магданоз;
2 щипки черен пипер;
сол;

олио за пържене;

***сос:

1/2 коф.кисело мляко;
1/4 лимон(кора);
3 скил.чесън;
сол;

Сваряваме боба ,накиснат във вода от предната вечер.
Намачкваме с ръчната преса меките зрънца и към тях прибавяме ситно нарязаните кромид и магданоз.Чукваме яйцата и подправяме със сол(ако е нужно) и черен пипер.
Оформяме кюфтенцата и ги пържим в сгорещеното олио.Ако искаме да се придържаме към диетичното хранене ги запичаме във фурна.

Киселото мляко объркваме със счукания чесън,солта и настърганата лимонова кора.
Сосът е превъзходен,а в комбинацията с бобените кюфтенца.....,нямам думиииии!



6 коментара:

  1. Ехааа...! А казват, че диетичната кухня не можела да бъде апетитна... Направо да ти потекат всички слюнки от тези кюфтенца, Миленка! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))Така е,Валя:)!Ако ги направите с Ира ще останете много доволни!Прегръдки:)!

      Изтриване
  2. Аз пък нямам думи колко страхотни рецепти измисляш ти...
    Обаче за жалост хич не са ми диетични - и от бобец се въздържам, пържено - абсурд, а пък и чесъна...Но дано по-натам да мога да си ги хапна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веднага махаш чесънът от соса и кюфтетата вместо да ги пържиш ги запечи във фурната:)

      Изтриване
  3. Рразкошни нови рецепти и идеи, Миленка,
    много харесах и карамеленият сладкиш - ще очаквам да го приготвиш и споделиш.
    Благодаря за чудесните идеи, поздрави и хубави септемврийски дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооо,много ти благодаря за оценката ,Ди!Прекрасен Септември и за теб,прегръдки:)))))!

      Изтриване