петък, 4 септември 2015 г.

СЛАДКИ МАРИНОВАНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ

продукти:

1,500 кг.червена капия;
3-4 бр.моркови;
1 гл. чесън;
1 връзка кервиз;
500 мл.оцет;
300-400 гр.захар;
1 с.л.сол;
3-4 с.л.олио(зехтин);

Печем и обелваме месестите и добре узрели чушки с дръжките.
Прибавяме съм тях почистените и едро нарязани скилидки чесън,моркови и кервиз.
В тенджерка смесваме оцета,захарта,солта и олиото и разбьркваме върху включения котлон до стопяването на захарта.
Заливаме зеленчуците.Съхраняваме в хладилник.




7 коментара:

  1. Ама точно като по на мама рецептата! :)
    Чудни са, Миленка! Много ги обичам и не пропускам да направя всяка година. И първи свършват, следвани от онези, нарязаните на тънки ленти.
    Поздрави и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се зимува без мариновани чушки:),така е!Внасят такава свежест на трапезата и с цвят и с аромат.......,а да не говорим за вкус!
      Прегръдки,Ирма!

      Изтриване
  2. И аз ги обичам много! Не знам мамината рецепта, ама изглеждат точно така. С тази разлика, че у нас се приготвят с червени камби. Прекрасни са всякак. :)
    Поздрави, Миленче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласна съм,че маринована чушка,лоша няма:)!

      Изтриване
  3. Миленочка, колко вкусно!!! Има подмами, ще направя задължително, благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо,Ира аз благодаря:)))!
      Дано да Ви се усладят!

      Изтриване
  4. Много ,много любими....мога да си ги хапвам на всяко ядене,Миленче.Тази година градината ни в Пловдивския край хич я няма откъм чушки-едни такива дребни и недорасли.Но се намират и тук там някоя по-едричка за тази цел.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване