сряда, 30 септември 2015 г.

ЗАЕШКО ВАРЕНО

продукти:

600-700 гр.заешко месо;
6-7 бр.картофи;
1 глава кервиз;
1 гл.кромид;
2-3 стр.кервиз (листа);
2-3 бр.моркови;
1-2 бр.пипреки(чушки);
2-3 бахара;
1 бр.дафинов лист;
сол;
олио;

В подсолена вода сваряваме заешкото заедно с чушката,моркова и галавата целина,които сме вързали в тензухче.
Свареното месо обезкостяваме,а сварените зеленчуци пасираме с малко от бульона.
Към прецедения бульон прибавяме едро нарязаните картофи,лук и стеблата целина.Подправяме с олио,бахар,дафинов лист и зеленчуковото пюре.Варим супата до готовността на картофите.
Поднасяме с наситнените листа целина!


5 коментара:

  1. Миленка,идва ми да сръбна от това разкошно варено,нищо че е посреднощ,страхотен майстор си на всякакви гозби!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много си мила,Роси!От теб дошла похвалата е повече от удоволствие!:)Прегръдки и успешен Октомври!

      Изтриване
  2. Merhabalar, haşlama yemeğiniz çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  3. Ох ... обожавам варено ... следващотото ще бъде със заешко :)
    Поздрави Миленка и топъл и слънчев октомври!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка
    обикновено правим варено от телешко или пиле, но твоята идея също е чудесна.Лесна и вкусна рецепта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване