вторник, 13 октомври 2015 г.

СПАНАЧНА ЯХНИЯ С ТЕЛЕШКИ КЮФТЕНЦА


продукти:

500 гр.спанак;
1/2 стр.праз;
1 червена чушка;
глава целина(парче);
2 с.л.доматено пюре;

***кюфтенца;

500 гр.телешка кайма;
1/3 вр.магданоз;
2 бр.яйце;
3 скил.чесън;
черен пипер;
кимион;
сол;
лют червен пипер(по желание);
брашно за овалване;
олио ;

Омесваме каймата с наситнените магданоз и чесън.Овкусяваме със солта,пипера.кимиона и лютия пипер(ако сме го предпочели:))и спояваме с двете яйца.Оставяме на хладно да се отпуснат ароматите,след което оформяме малки кюфтенца,които овалваме в брашно и пържим в силно загрято олио около 100 мл..
Изваждаме готовите кюфтенца,а в олиото на тяхно място в горещата мазнина пускаме едрите филийки целина и парчетата червена чушка.Добавяме и нарязания праз заедно с накъсания спанак.Похлупваме тенджерата за пет минутки и добавяме доматеното пюре.Разбъркваме.Сипваме  посолена вода около 500-600 мл..Пускаме ароматните кюфтенца и намаляме степента на котлона.Оставяме ястието да си къкри до готовност(около 20-30 мин.).
Да Ви е сладко!




2 коментара:

  1. Миленче, твоите рецепти са като погалване по главичката от баба... С онази уникална топлинка, която само бабината душа знае и която само бабината ръка може да пресъздаде. Е, толкова ми е уютно при теб! Прекрасно ястие!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Гери го е казала по-добре от мен...това е то - уют!

    ОтговорИзтриване