сряда, 11 ноември 2015 г.

ПУДИНГ "ДВОЙНА ЯДКА"


продукти:

1 л. прясно мляко;
3-4 с.л.смлян шам фъстък;
3-4 сл.запечени орехови ядки;
6 с.л.оризово брашно;
6 с.л.бяло брашно;
1 ч,ч.захар;
20-30 гр,краве масло;
щипка сол;

Сипваме захарта,половината от двата вида брашно и слагаме тенджерката на котлона.Добавяме и нарязаните орехови ядки заедно с шам фъстъка и солта.Когато млечната смес заври посоляваме,пускаме парченцето масло и на тънка струйка добавяме останалото количество брашно,размито в малко студена вода.
Бъркаме до сгъстяване на пудинга.
Разсипваме в купички и гарнираме десерта според настроението си:)!
Да Ви е сладко!




5 коментара:

  1. Много хубава нова визия на блога, Миленче!
    Пудинга е много изкушаващ!
    Ама ти пускаш рецепти толкова често, че все ми стоиш отгоре на списъка и не мога да стигна до тееееееб!

    ОтговорИзтриване
  2. Много изкушаващи снимки, Миленка! Идеята също е хубава! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Я? Колко интересно? Благодаря, Миленка. Ще опитам, разбира се!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка,
    преди години това беше основният десерт, който правех набързо.Днес рядко правя , но твоят вариант ме впечатли с това оризово брашно, което не съм използвала до сега.Прекрасен се е получил пудинга.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Както винаги си много креативна и предложението ти ме заинтригува. Чудесна си, Миленка, поздрави!

    ОтговорИзтриване