ДИОНИСИЕВИ СЛАДКИ С ШОКОЛАД

Вчера излезе вторият брой на първото електронно кулинарно списание  SOintoFOOD.Преди двайсетина дена получих приятна покана от Гери и Мария да участвам в прекрасния февруарски,опианяващо любовен брой!Няма да скрия ,че се развълнувах и започнах да обмислям своето участие.....Радвам се на двете момичета,мои приятелки и на техния заразителен ентусиазъм да внесат красота в ежедневието ни!
Ето и първата от моите рецепти......

продукти:
3 бр.яйчен жълтък;
150 гр.меко краве масло;
100 гр.пудра захар;
300-350 гр.бяло брашно;
50 мл.червено вино "Мерло";
1 щипка сол;
1 с.л.течна ванилия;
розова сладкарска боя;

200-300 гр.шоколад;
счукан лешник;

Разбиваме на пухкав крем мекото масло,ванилията и жълтъците.Постепенно добавяме захарта и солта.Сипваме и виното в което сме разтворили боята.Малко по малко приобщаваме и брашното,с чиято помощ омесваме тестото за сладките.оставяме за половин час тестото да отдъхне.

Начупваме половината шоколад на малки парченца.От масленото тесто офгормяме топченца с големината на орех.Вземаме топче,приплескваме и поставяме шоколад,завиваме и оформяме между дланите топче.Притискаме и подреждаме в тавичка,която сме покрили с домакинска хартия за печене.Подреждаме през разстояние и печем при 170 С като внимаваме да не ги прегорим.
Останалия шоколад разтапяме на водна баня и с него покриваме вече изстиналите сладки и поръсваме със счуканите и запечени(предварително)лешникови ядки.




Коментари

  1. Миленка, поздравления за участието и прелестното представяне! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно представяне, Миленка!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар