понеделник, 15 февруари 2016 г.

ПОРТОКАЛОВО "ШАТО"С ВИНО



продукти:
***тесто:
1 1/4 ч.ч. фини овесени ядки
1 1/4 ч.ч.бяло брашно;
1 ч.ч.захар;
1/2 ч.л.сода за хляб;
1/3 ч.л.сол;
2/3 ч.ч. разстопено краве масло;
1 с.л.течна ванилия;

***крем:
1 кут.подсладено кондензирано мляко;
2 бр.жълтък
кора на 2/3 портокал
2/3 ч.ч.вино(бяло;червено)

***поръска:
100 гр.кашу;
1 с.л.захар;
2 с.л.овесени ядки;
50 гр.краве масло;

заквасена сметана за гарниране;


В купа объркваме хубаво сухите подправки,нужни за тестото.Добавяме ванилията и разтопеното,ароматно масло.Изсипваме ронливото тесто в покрита с хартия за печене малка тавичка и хубаво притискаме.Печем в предварително загрята  фурна докато порозовее.
За крема в случая аз използвах червено вино"Каберне",а за да го направя просто с помощта на миксера разбих всички изброени продукти.
В блендер слагаме суровото кашу,захарта,овесените ядки и студеното масло.Всичко се миксира .
Изсипваме крема върху вече изстиналата платка,а върху него разпределяме(ронейки)поръската.Печем още 20-25 мин.
Преди да сервираме сладкиша е хубаво да постои на студено поне един час.
Аз сервирах със заквасена сметана и всички бяха очаровани от комбинацията......




3 коментара:

  1. Миленка, много много интересен сладкиш. Впечатли ме крема с виното :)
    Сигурно стана невероятен. Дръпвам си ей това парченце, на последната снимка. :)))
    Прегръдки, миличка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знаеш кое парченце да придърпаш ти....:))Прегръщам те ,Ауричка!

      Изтриване
  2. Вино, портокали- разкош! Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване