продукти:
11гр.инстантна мая;
125-130 мл.червено вино;
125-130 мл.топла вода;
50 мл..олио
1/3 с.л.сол
1 с.л.захар
10 ореха
около 3 ч.ч.брашно;
Това е един прекрасен на аромат и вкус хляб,така че макар и нескромно казано от мен,всеки който го опита ще се влюби....
Объркваме пресятото брашно със солта,захарта,сухата мая.Правим кладенче,а в него сипваме олиото,виното и водата.Омесваме меко и еластично тесто към което малко по малко добавяме и ореховите ядки(цели).
Оформяме хлябчето и го поставяме в правоъгълна форма.Пъхваме го в затоплена на 50С фурна и изчакваме да втаса.Намазваме с белтък и печем до готовност.
Препечен, златист, представям си как ухае! Чудесен е, Миленка!
ОтговорИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванеимам рецепта за подобни постни сладки, но виж и този хляб е чудесен.Поздрави !
Интересно предложение, което трябва да се пробва!
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Миленка!
Миленка, още като ни изпрати снимките на това хлебче, то веднага ме грабна с цвета си, а как ли ухае...
ОтговорИзтриванеПрекрасно предложение!
Прекрасно хлебче, Миленка!
ОтговорИзтриване