понеделник, 22 февруари 2016 г.

КЕЙК "КАНЕЛЕНА КРУША"


продукти:

2 бр.яйца;
1 ч.ч.кисело мляко;
1 ч.л.сода за хляб;
1 ч.л.бакпулвер;
1 ч.ч.олио;
1 1/2 ч.ч.захар;
2/3 ч.ч.индийско кашу;
2 бр.круши;
1 с.л.канела;
1 с,л.течна ванилия;
около 3 ч.ч.брашно;

Хубаво разбиваме киселото мляко с бакпулвера и содата за хляб.Към шупналото мляко добавяме двете яйца и 2/3 от захарта.Разбиваме и сипваме олиото заедно с канелата и ванилията.Добавяме и кашуто заедно с брашното,което от своя страна сипваме на малки количества,не наведнъж:).Обелваме крушите и ги  нарязваме на парчета според желанието си.
Формата.която сме предвидили за десерта намазняваме и изсипваме половината от тестото в нея.Резаните от плода овалваме в останалата захар и подреждаме както преценим(вариянтите са или хоризонтално или вертикално).Изсипваме останалото тесто.Печем на 130-150С до суха клечка.
Изстиналия кейк поръсваме с пудра захар!


5 коментара:

  1. Голяма красота, Миленка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Красиво, вкусно и уханно! Поздрави, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче, страхотно предложение - вкус, визия, аромат... Чудесна си за пореден път. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно съчетание и вкусен кейк!
    Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  5. Хи-хи - островърхи кексчета, а щом са с любимата круша - няма как да не са вкусни!

    ОтговорИзтриване