четвъртък, 25 февруари 2016 г.

САЛАТА С ПЕЧЕН ЛУК

продукти:

10-12 средни глави кромид лук;
6-7 с.л.зехтин;
6-7 с.л.балсамов оцет;
80-100 гр.сирене;
3-4 щипки сух босилек;мащерка;
сол;

Обелваме лука и всяка глава разрязваме на 4 или 6 ,но не стигаме с ножа до края.Нареждаме ги в тавичка и ги посоляваме със солта и сухата подправка.Поливаме с олиот и оцета всяко лукче.Печем за 20-30 минутки във фурната на 150С.
Поднасяме с наронено,бяло,саламурено сирене.

3 коментара:

  1. Нещо подобно имаше в Черешката на тортата при Лора и Стоян и много ми хареса. Ти подсили намерението ми да пробвам тази салата в най-скоро време! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да,Тили те ме подкукоросоха:).Там само че правиха салата с червен кромид.Прекрасна гарнитура се получи и с бял лук,задължително пробвай.Прегръдки!:)

      Изтриване
  2. Миленка,
    страхотна е салатата.Много вкусно предложение.Правя и аз салати с печен лук.Стават страхотни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване