петък, 26 февруари 2016 г.

ДЖАЛЕБИ


Благодаря на Люси ,която скоро пусна тези индийски сладости,за които сме чували не веднъж в "Малката булка":))).С малки допълнения от мен искам да Ви уверя,че е много вкусен десерт,а и доста лесно се приготвя.......

***тесто:
1 1/2 ч.ч.бяло брашно;
1/2 ч.ч.грис;
2-3 щипки сол;
1/2 ч.л.сода за хляб;
1 ч.л.течна ванилия;
1 1/2 ч.ч.вода

***сироп:
2 ч.ч.захар;
1/2 лимон(сок);
1/2 ч.ч.вода;
1 ч,л.шафран;

***за пържене:
зехтин+олио;

Тази рецепта започваме от сиропа,който се приготвя в тенджерка на котлона от изброените съставки.Получавате много гъст,оранжев сироп....

Смесваме в купа сухите съставки за тестото.Добавяме малко по малко водата и готовото тесто сипваме в пош или както направих аз в найлоново пликче,чието връхче отрязваме преди самото пържене.
В съд загряваме мазнината ,в която ще пържим джалебито.Оформяме спирали или дантели,които регулярно обръщаме от двете страни.Топлите дантелки потапяме в сиропа ,а от там в подносната чиния!




7 коментара:

  1. И аз съм ги запланувала, но...да видим:) Чудесни са станали и при теб, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Imamo na Novom Zelandu poslastičarnicu , koja
    prodaje samo indijske poslastice. Kad smo blizu uvek nešto probamo.Divno si ovo napravila!

    ОтговорИзтриване
  3. Златни съкровища, изглеждат неустоимо и при теб, Миленче. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудни сиропирани дантели!
    Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  5. Пропуснала съв ги значи тез, и при "булката", и при Люси:), ама тук ги харесах!

    ОтговорИзтриване