събота, 6 февруари 2016 г.

ХЛЕБЧЕТА С БАКПУЛВЕР


продукти:

1 коф.кисело мляко;
1 бакпулвер;
1 с.л.сол;
2 с.л.захар;
5 с.л.олио;
1 с.л.оцет;
брашно колкото поеме около 500 гр.;

В съда за месене изсипваме киселото млеко и го разбъркваме хубаво с бакпулвера.Побавяме солта,захарта,олиото и оцета.Разбърквайки с дървена лъжица малко по малко се добавя и пресятото брашно.Омесваме меко.не лепнещо тесто,което разделяме на осем топчета.Всяко топче оформяме на хлебче в желана форма.
Подреждаме в тавичка,покрита с хартия,която сме намазнили.Оставяме покрити питкие с кърпа поне за 1 час преди да изпечем.
Изпичането става на 160С до готовност!
Великолепни са!



9 коментара:

  1. Топли-топли... Направо си отмъквам! Хайде, няма да са всички, но двечки. ;)
    Чудни са, Миленче!
    Прегръдки и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Volim i jogurt i kiselo mleko i surutku i mlacenicu u pecivima.Kako lepo izgeladaju ovi tvoji helpcici

    ОтговорИзтриване
  3. При мен се получиха длетави...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не би трябвало!П
      Провери ли ги с клечка преди да изкараш питките?

      Изтриване
  4. Миленка,
    прекрасни хлебчета.Бакпулверът трябва да е хубав за да се получат хубави хлебчета.Няма да са длетави, може би това е причината.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Не ги проверих, защото се пекоха към 45мин и даже засилих фурната, че бяха бледи отгоре, а тъмни отдолу. Днес са с текстурата на соден хляб. А бакпулверът беше Йоткер.
    Не са ли малко 160гр. За печене на хляб?
    Ще трябва да им дам врори шанс:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Задължително им го дай ,защото са прекрасни даже и на следващия ден,Натали!Относно градусите,не са малко.Аз работя с вентилатор.

      Изтриване