събота, 27 февруари 2016 г.

ТАХАНОВИ КИФЛИЧКИ


продукти:

***тесто:
1 1/2 ч.ч.прясно мляко;
3 с.л.захар;
2 щипки сол;
42 гр.пресна мая(1 куб.);
6 с.л.зехтин;
3-4 ч.ч.брашно;

***плънка:
1ч.ч.сусамов тахан;
3/4 ч.ч.захар;
1 1/2 орехови ядки(счукани или накълцани);

краве масло за намазване;
захар за поръсване;

В затопленото мляко натрошаваме маята.Добавяме захарта,зехтина и солта.Добре разбъркваме и малко по малко сипваме брашното.Омесваме еластично тесто,което покриваме с кърпа и оставяме да втаса.
В блендер изсипваме ореховите ядки и захарта.Смиламе и тази смес объркваме с тахана.По този начин нашата вкусна плънка е готова.
От вече удвоилото се тесто оформяме 10 топчици.

Върху набрашнена повърхност разточваме една топка тесто на елепса.По средата разпределяме плънка.Оформяме кифличките според желанието си.Аз ги преплетох ето по този начин.....

Тавата с кифлите прибираме във фурната и изчакваме на 50С да се удвоят.Когато втасването е факт ги намазваме с разтопено краве масло и поръсваме със захар.
Печем на 150С до готовност.


3 коментара:

  1. Разкошни са, имам и тахан, ще ги направя:)

    ОтговорИзтриване
  2. Правила съм ги, макар и оформени по друг начин, ама кога ли ще ги кача в блога?! :) Много са вкусни.
    Приятна вечер, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  3. А какво ли ухание носят? Мале, мале.

    ОтговорИзтриване