продукти:(за 2 порции)
2 бр.котлети;
400-500 гр.спанак(пресен);
1/2 червена чушка;
2-3 стр.зелен лук;
1 вр.магданоз;
20-30 мл.олио;
50 гр.краве сирене;
2 щипки индийско орехче;
сол;
черен пипер;
Котлетите подправяме със сол и черен пипер.намазваме с олио и прибираме най-малко за 3 часа в хладилник.
Спанака почистваме(оставяме го цял) и попарваме във вряща,подсолена вода за 5-8 минутки.Отцеждаме!
В тиганче загряваме олио и когато мазнината е "прозрачна"пускаме спанака,след около пет минутки добавяме и ситно нарязаните магданоз, лук и чушка.Дърпаме съда от котлона и поръсваме с подправките!
Котлетите запичаме на оребрен тиган.
В подносната чиния разпределяме канапето от спанак,който поръсваме с натрошеното сирене,а отгоре подреждаме свинското.
Прекрасно ястие се получи,великолепна комбинация на вкусове с акценти леко хрупкавата червена пиперка и крехкото свинско месце......
Охо, този котлет и без канапе ще го изям:) Чудесно ястие!
ОтговорИзтриванеОх ох, че вкусно при теб, Миленче!
ОтговорИзтриванеТочно по мой си вкус. Месенце и спаначе..ммммм...Чудно чудно предложение. пролетно :)
Прегръдки!
Ох, толкова месо изядох тези дни, че не мисля скоро да ям. Но когато го направя, ще е на зелено канапе;)
ОтговорИзтриванеУхаа! Разкош! Поздрави, Миленче!
ОтговорИзтриванеБез съмнение е порция за милиони,страхотно,сочно,вкусно и цветно!Прекрасен уикенд,Миленка!
ОтговорИзтриванеО, и котлетчетата ми намигаааат:)
ОтговорИзтриване