вторник, 22 март 2016 г.

ГЪБЕН КЕТЧУП



продукти:

5-6 големи печурки;
2-3 щипки сол;
2 бр карамфилчета;
1/2 ч.ч.оцет(винен;
1/2 ч.ч.захар;
20 м.олио;
2 ч.л.брашно;
1 1/2 ч.ч.вода;
щипка индийско орехче;
1 пръчка канела;
олио;

Нарязваме и посоляваме гъбите.Поставяме ги в цедка върху купа за поне 12 часа.Хубаво изцеждаме сока и го запазваме.
В сгорещеното олио запържваме гореспоменатите печурки и след 5-6 минутки добавяме оцета,отцедената гъбена вода,захарта,кармфилчетата и канелата.Сипваме и водата.Оставяме течността да се редуцира на 1/3.Сгъстяваме с размито в студена водичка брашно и поръсваме с индийското орехче.
Кетчупът е повече от великолепен!




3 коментара:

  1. Миленка, прекрасни пролетни предложения:
    очарова ме с този гъбен кетчуп;
    постните, и не само, нови рецепти са също чудесни...
    Разкошни снимки и апетитно представяне -
    благодаря за удоволствието,
    поздрави за теб и щастлива пролет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ди,за мен е удоволствие :)
      Кетчупът и за мен бе огромно кулинарно удовлетворение...,от интерпритация се превърна в хит у дома!Опитай го и дори ако е възможно остави за след 2-3 дни,то тогава ще установиш,че е станал още по-уханен и вкусен!

      Изтриване