сряда, 30 март 2016 г.

ПРОЛЕТНО ПИЛЕ С КИНОА



продукти:

2 бр.пилешки пържоли от бут;
1 ч.ч.киноа;
1/2 ч.л.морска сол;
6-7 бр.чери домати;
6-7 стр.пресен кромид;
4 с.л.зехтин(олио);
1-2  люти чушлета;
щипка-две мащерка;

препечен сусам;

Пилешките пържолки предварително съм мариновала в счукан чесън,едро нарязан лук,сол и зехтин(олио).Запичам ги на сух тиган.
В подолена вода сварявам 1:2 киноата.
В тиган загрявам зехтина и за кратко запържвам ситно нарязания зелен лук и разполовените малки доматчета.Добавяме и пилешкото,нарязано на едри парчета и накълцаните чушлета.След около 3-4 мин.сипваме и киноата.Поднасяме ястието поръсено с мащерка и сусам.
Да Ви е сладко!




4 коментара:

  1. Миленка,
    явно си решила да експериментираш с киноата.И аз я ползвах няколко пъти, но основно ползвам кълнове от нея.Но наистина , макар и скъпичка би следвало да разнообрази менюто ни.Чудесен продукт е, както и просото.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Някой тук е с нова визия на блога, и с нов апарат:)
    А втората снимка е много интересна, за пръв път виждам такъв ефект, харесва ми!
    Сега мога да се върна и да чета рецептата, убедена съм, че и тя ще ми хареса.

    ОтговорИзтриване
  3. Вълшебни снимки и пролетно настроение, Миленка -
    цялата ти нова серия рецепти, визия и идеи са страхотни!
    Благодаря за удоволствието, много усмивки и вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленче, истинска наслада ми донесе и с рецепта и със снимки и с прекрасната рибка чиния.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване