продукти:
2 бр.пилешки пържоли от бут;
1 ч.ч.киноа;
1/2 ч.л.морска сол;
6-7 бр.чери домати;
6-7 стр.пресен кромид;
4 с.л.зехтин(олио);
1-2 люти чушлета;
щипка-две мащерка;
препечен сусам;
Пилешките пържолки предварително съм мариновала в счукан чесън,едро нарязан лук,сол и зехтин(олио).Запичам ги на сух тиган.
В подолена вода сварявам 1:2 киноата.
В тиган загрявам зехтина и за кратко запържвам ситно нарязания зелен лук и разполовените малки доматчета.Добавяме и пилешкото,нарязано на едри парчета и накълцаните чушлета.След около 3-4 мин.сипваме и киноата.Поднасяме ястието поръсено с мащерка и сусам.
Да Ви е сладко!
Миленка,
ОтговорИзтриванеявно си решила да експериментираш с киноата.И аз я ползвах няколко пъти, но основно ползвам кълнове от нея.Но наистина , макар и скъпичка би следвало да разнообрази менюто ни.Чудесен продукт е, както и просото.
Поздрави !
Някой тук е с нова визия на блога, и с нов апарат:)
ОтговорИзтриванеА втората снимка е много интересна, за пръв път виждам такъв ефект, харесва ми!
Сега мога да се върна и да чета рецептата, убедена съм, че и тя ще ми хареса.
Вълшебни снимки и пролетно настроение, Миленка -
ОтговорИзтриванецялата ти нова серия рецепти, визия и идеи са страхотни!
Благодаря за удоволствието, много усмивки и вдъхновение!
Миленче, истинска наслада ми донесе и с рецепта и със снимки и с прекрасната рибка чиния.
ОтговорИзтриванеПоздрави!