вторник, 8 март 2016 г.

КЕБАП:СВИНСКО С ПРАЗ И ВИНО


продукти:

500 гр.свинско месо(осмянка);
1 бр.голям морков;
2 бр.големи стръка праз лук;
1 бр.домат консрва(белен);
2 бр.картофи;
200 мл.червено вино;
400 мл.вода;
100 мл.олио;
1 с.л.червен пипер;
1/2 с.л.сушен джоджен;
7-8 зърна черен пипер;
1 дафинов лист;
сол;

Нарязваме на ситни парченца шареното месо.С една чаша вода,посолена,задушаваме свинското като сме сипали и олиото.Когато водата поизври добавяме ситно нарязания морков и праз.Добавяме и жулиенчетата червена чушка и кубчетата картоф.Подправяме с пиперите,дафиновия лист и джоджена.Сипваме и винцето и добавяме парченцата домат .Прехвърляме кебапа в удобен съд и запичаме до готовност на 170С.



7 коментара:

  1. Честит празник, Миленка! Чудесен кебап за празника!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честит празник и на теб,Траянче!Здраве и щастие ти желая и дълги години празнуване!Благодаря ти :),наистина е много вкусен!

      Изтриване
  2. Честит празник!
    Повод да те поздравя за вкусното ухание, с което даряваш всеки посетител.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честит празник,Вили!Много здраве и щастливи поводи ти желая!
      Благодаря ти за оценката :)

      Изтриване
  3. Сигурно е изкушаващо вкусно :)
    Честит празник Миленка! Бъди здрава, щастлива, нежна, силна и красива!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По всяко време мога да бъда съблазнена от този кебап...:)
      Благодаря и те прегръщам,Дани!

      Изтриване
  4. Мляс, мляс, обичам месце с праз:))
    И теб обичам и те поздравявам едва сега, но пък една истинска жена трябва да празнува всеки ден - бъди щастлива все така, Миленка!

    ОтговорИзтриване