вторник, 5 април 2016 г.

КРЕХКА СВИНСКА ПЛЕШКА С КИНОА


продукти:

500 гр.свинска плешка;
1/2 ч.ч.киноа;
1 с.л.доматенао пюре;
1 бр.тиквичка;
1 гл.кромид лук;
2 скил.чесън;
3 с.л.олио;
щипка-две мащерка;
пипер меланж;
сол;

Киноатата я сваряваме както в предходни публикации съм споменала в съотношение 1:2 вода(подсолена).

В загрятотото олио,заедно с 1 ч.ч.вода задушаваме късчетата свинско месо.С малко сол!
В съда с месцето добавяме и едро нарязания кромид и чеснови скилидки!
Когато месото е в готовност подправяме с пиперчето,мащерката и доматеното пюре,прибавяме и едро нарязаната тичквичка(измита,но необелена).След като напълно течността е освоена объркваме с готовата киноа.Объркваме и поднасяме!
Да Ви е сладко!






1 коментар:

  1. Интересно предложение,Миленка,звучи и изглежда много вкусно!Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване