вторник, 19 април 2016 г.

ЧИЙЗКЕЙК С ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ И БЯЛ ШКОЛАД


продукти:

***блат;
170 гр.какаови (чаени )бисквити;
125 гр.краве масло:

***1-во чийз ниво:
200 мл.течна сметана(сладкарска);
200 гр.захвасена сметана;
100 гр.бял шоколад;
1/2 пак.желатин;

***2-ро чийз ниво:
200 мл.течна сметана(сладкарска);
200 гр.заквасена сметана;
1 с.л.течна ванилия;
150 гр.сладко от червени боровинки;
1/2 пак.желатин;

Блата приготвяме много-много лесно,просто смиламе бисквитите и маслото в чопъра.
Разстиламе бисквитения блат върху дъното на подвижна тортена форма.Претискаме и прибираме на хладно место.
Разтопяваме шоколада в сметаната ,не допускаме завиране на течността.Когато изстине малко по малко добавяме шокосместа към заквасената сметана.През това време желатина е набъбнал в 1 с.л.вода и го втечняваме на водна баня.Сипваме желирашия елемен на тънка струйка,а след което сипваме сместа и върху блата.Пребираме за половин час в хладилник.
Второто чийз ниво правим катосмесваме сметаните,сладкото,ванилията и сладкото заедно с втечнеия желатин.(От сладкото оставяме 2-3 с.л!.
Останалото сладко е за по-ефектна декорация.
Прибираме за още час в хладилник преди да сервираме!


2 коментара: