четвъртък, 21 април 2016 г.

ПИЛЕ С ШАФРАНОВ СОС


продукти:

1 кг.пилешки пържолки от бут;
200 мл.течна ,готварска сметана;
200 гр.заквасена сметана;
2 с.л.олио(зехтин);
2 щипки шафран;
2 щипки бял пипер;
2 щипки къри;
сол;
В течната сметана накисваме шафрана!
Нарязваме месото на хапки.посоляваме и добавяме олиото.В тенджерка запържваме за 5-6 мин.,след което похлупваме и оставяме да се задушава с 50 мл.вода.От време на време отхлупваме съда и разбъркваме.Когато се уверим в готовността на месото заливаме със сметаната и шафрана,добавямеб заквасената сметана и подправките!
Опитайте,а ако ще посрещате приятели,определено си подгответе предварително рецептата....


6 коментара:

  1. Миленка, изглежда и звучи повече от чудесно това пиле. Страхотно е! Непременно ще го приготвя в най-скоро време. Само един въпрос: олиото се налива при месото в купа и после, така омазнено, се прехвърля в тенджерката или нещо чета по диагонал? ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всичко се случва в тенджерата,Ирме :)То май и аз пиша по диагонал:) :) :)

      Изтриване
  2. Считай, че съм го направила, Миленче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурна съм в това,че ще Ви хареса Весе!

      Изтриване
  3. Миленка,
    навремето при гостуване в Германия ни приготвиха такова пилешко със сметана.Не със същите подправки.Прекрасно ястие се получава.Сигурно ще стане чудесно и с кокосово мляко или сметана, защото в някои кухни използват кокосовият аромат за точно такава цел.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване