сряда, 27 април 2016 г.

КАРТОФЕНА СУПА С ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЦА


Супата е повече от елементарна,но реших да я споделя,заради факта,че в нея присъстват сварените дребни яйчица от пъдпъдък.

продукти:

800 гр.картофи;
2 гл.кромид лук;
2 вр.магданоз(дръжките);
1 ч.л.едра сол;
1 ч.л.зърна от черен пипер;
5 с.л.олио;
2 дафинови листа;

сварени пъдпъдъчи яйца;

Нарязваме обелените картофи на средни кубчета и за 2-3 мин.ги запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязаните кромид и магданозени дръжки.
Заливаме с 1,5-2 л.гореща вода.Посоляваме и добавяме подправките.
Поднасяме с яйчица и със свеж магданоз и лимонов сок.
Лека и вкусна супа!


2 коментара:

  1. Христос Воскресе, Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Воистина Воскресе,Весе!Здраве и благоденствие в дома Ви!

      Изтриване