ТОРТА "ПОПИНОТА"


Заповядайте,...заповядайте на рождения ми ден :) !
Днес се чувствам така както съм се чувствала винаги,щастлива!
За тези ми вече 44 години за моето щастие се грижат много,много хора(някои от тях за жалост не са сред нас),за което им благодаря от цялото си сърце......
Обичам и благодаря на моите прекрасни родители!
Обичам и благодаря на моят грижовен (рогат)съпруг :)!
Прегръщам и целувам моите великолепни,мили,добри и прекрасни деца,които ежесекундно ме карат да се гордея ,че са мои приятели!
Благодаря на добрия ми брат и чудесното му семейство!
Благодаря и на братята и родителите на моето момче,а най-вече се гордея и усещам богатството си със своите приятели!
При всичката ми тази благодарствена плеяда се надявам,че сте наясно вече защо се чувствам окрилена и безумно щастлива......
Прекрасни сте!Заповядайте......

Направих бърза справка и се оказа,че до сега съм си приготвяла в повечето случаи плодови торти,но тази е само с плодова украса,но гарантирам че пролетта се усеща от всяка нейна хапка....Великолепна е!
                                                                                   написано откровение на 21.05.2016
                 
                                                                            продукти:

*** за блата:

2 бр.айца;
2 с.л.какао;
150 гр.краве масло;
1 бр.бакпулвер;
5 с.л.прясно мляко;
1/2 ч.ч.захар;
1 ч.ч.брашно;

***за крема:

4 бр.яйца;
100 гр.краве масло;
500 гр.сирене Рикота;
250 гр.извара;
1 ч.ч.пудра захар;
5 с.л.кристална захар;
1 пак ванилена захар;
1 пак.бакпулвер;
2 с.л.брашно;

*** за глазурата:

100 мл.прясно мляко;
100 гр.шоколад;
300 гр.бял шоколад;

***за украса:
черен шоколад:
череши;

От изброените продукти,конкретизирани за блата се приготвя същия....Изпичаме до суха клечка на 170С.Той е тънък и ароматен.Когато изстине го разполовяваме хоризонтално на две.
Кремът също не е сложен,но пък е интересен с присъствието на набухвател и е безумно вкусен.Приготвяме го травиално като разбъркаме всичко изброено с миксер.
В тортената форма оставяме едната половина блат,а върху него разпределяме 2/3 от крема.Покриваме с другата половина блат.Покриваме с останалия крем и отново печем на 170С до получаваме на приятен,златист цвят на крема.
За глазурата затопляме млякото в удобен съд.Дърпаме от котлона и с отревисти ,въртеливи движения разтапяме белия шоколад.Заливаме полуизстиналата торта и прибираме за най-малко 2-3 часа в хладилника.
Украсяваме с череши,потопени в разтопен черен шоколад.
Великолепна,сочна и ароматна торта ,която Ви съветвам задължително да приготвите за любими хора.....




Коментари

  1. Миленка, да си жива и здрава! Още поне 3 пъти по 44. :) Все така обичана и заобиколена от любимите хора да си, защото именно с тях всеки миг е ценен.
    Честит рожден ден! Задължително ще се почерпя за твое здраве, тортата е прекрасна!
    Весел празник. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Честит рожден ден, Миленка! Да си жива и здрава, щастлива, вдъхновена, обичана и обичаща! Прекрасна торта!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит да ти е празника Миленка.Чудесна е тортата.Пожелавам ти здраве, всичко останало са постижими цели.А и ти не малко вече си постигнала.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Пропуснала съм ... и празника, и почерпката явно :(
    Обаче няма пропусна да те поздравя Миленка :) Пожелавам ти здраве и всички онези прекрасности, които ще те усмихват и правят щастлива!
    Тортата е чудесна!

    ОтговорИзтриване
  5. Ееее, Миленка, почти с месец закъснение съм тук, но явно времето ми лети, като миг...
    Желая ти от сърце щастието ти никога да не свършва, богата си със всичко изброено!
    Само не разбрах това с рогатия съпруг, ама се надявам, че не е в шеговития смисъл, за който аз се сетих:))(шега)Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Благодаря ти Веси!Рогат е защото е чистокръвен Овен,а не в другия смисъл :) :)
      Прегръщам те и аз!

      Изтриване
  6. Забравих да кажа, че тортата е "един път"!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар